Očekuje se veliko interesovanje za Tehničku školu u Boru

BOR-Tehnička škola u Boru ove školske godine upisuje 120 učenika na četiri obrazovna profila, rudarski tehničar za pripremu mineralnih sirovina, tehničar za dobijanje metala, tehničar za industrijsku i farmaceutsku tehnologiju i izrađivač hemijskih prozvoda. Na svakom od ovih smerova, koji traju četiri godine, ima mesta za po trideset učenika.Ono što ovu školu izdvaja je sigurnost u zaposlenju, ističe direktor ove obrazovne ustanove .

Prošle godine veći broj učenika koji je  završio neki od rudarskih smerova dobio je posao kako je dogovoreno između Rudarsko topioničarskog basena Bor i Tehničke škole“, kaže direktor ove obrazovne ustanove Vladimir Stanković.

Osim sa Rudarsko topioničarskim basenom Bor, Tehnička škola sarađuje i sa drugim komapanijama, fakultetima i institutima.

Naši učenici imaju prilike da budu na praksi u ovim kompanijama i da učestvuju u tim projektima“, dodao je Stanković“

Za sva četiri profila vlada veliko interesovanje kod učenika u Boru, ali i u celoj Srbiji.

Razgovarali smo sa preko 2.000 osmaka u celoj Srbiji i postoji veliko inetresovanje za našu školu“, ističe Vladimir Stanković.

Da je veliko interesovanje za Tehničku školu potvrđuju i podaci iz prošle godine  kada su 24 učenika iz drugih krajeva Srbije upisali upravo ovu srednju školu. Vladimir Stanković dodaje  još da se njihov uspeh ogleda i u tome što imaju veliki broj odlikaša, što je smanjen broj izostanaka, zatim postižu brojna priznanja na svim takmičenjima i što se struktura učenika menja u korist devojčica.

Očekuje se veliko interesovanje za Tehničku školu u Boru, 10.jun 2018. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *