Knjiga o košarci

BOR – Četvrtom knjigom o košarci „Kriptologija košarkaških vežbi“, Boranin Dušan Nakić, diplomirani sportski trener, na jednom mestu, na 1100 stranica, sakupio je više od 3,5 hiljade vežbi. Ova knjiga, jedinstvena u svetu, je kruna njegovog višegodišnjeg rada u ovom sportu i značajno uputstvo igračima, trenerima i nastavnicima košarke kako treba pristupati učenju ovog sporta, rečeno je na promociji ovog dela u Boru, kojem su prisustvovali mnogi predstavnici sportskih klubova i pojedinci.

 Dušan se bavi košarkom od 1972. godine. Bio je trener svih košarkaških selekcija i pisao programe rada košarkaških kampova. Ni odlazak u penziju nije ga odvojio od aktivnog rada i bavljenja košarkom, divnom igrom kako je naziva. Baveći se košarkom radio je i učio od trenera i trenirao sve uzrasne kategorije. Dušan naglašava da je košarka i pored svih problema u velikoj ekspanziji jer je interesovanje mladih za bavljenje ovim sportom sve veće.

Mnoge vežbe u ovoj knjizi su atraktivne i omiljene za većinu mladih igrača i igračica i prvedviđene su za sve uzrasne kategorije. Naročito su važne za sve koji žele da napreduju, da poboljšaju spremnost i okrentnost, koordinaciju pokreta, osećaj za loptu i ostalo…Namera je, kaže autor da se popuni i velika praznina koja postoji u stručnoj literaturi.

Projekat pola veka umetničkog stvaralaštva u Boru, košarkaškog trenera Dušana Nakića Naćkija finansijski je podržao i Grad Bor.

Koliko je ovakva knjiga važna za treninge, prepoznali su i poznati košarkaški stručnjaci, trener Duško Vujošević, koji je pisao predgovor i profesor Petar Rodić, recenzent knjige koja na najbolji način proširuje prethodna dela Dušana Nakića, knjige „700 košarkaških vežbi“, „Akcije iz auta“ i „Vežbe za agresivno igranje košarke“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *