Konačni rezultati lokalnih izbora u Boru: četiri političke opcije u lokalnom parlamentu

BOR – Prema konačnim rezultatima koje je saopštila Opštinska izborna komisija ubedljivu pobedu na lokalnim izborima u Boru sa osvojenih 58,52 odsto glasova odnela je koaliciona lista „Zato što volimo Bor“ Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije. Cenzus su prešle i liste Mi ili oni- Ujedinjeni za Bor sa 16,48 odsto osvojenih glasova, Dosta je bilo i Dveri srpske – Da ovi odu a da se oni ne vrate sa 8,17 odsto  i manjinska Vlaška stranka – Most  koja je osvojila 4,01 odsto glasova, koje će shodno broju osvojenih glasova imati svoje predstavnike u lokalnom parlamentu.

„Konačni rezultati potvrđuju preliminarne rezultate jer prigovora u predviđenom roku nije bilo, tako da smo mi danas izdali rešenja o dodeli mandata. Od ukupno 35 odborničkih mesta, koalicija „Zato što volimo Bor“ imaće 24 mandata, „Mi ili oni“ 7 mandata, „Da ovi odu, a da se oni ne vrate“ 3 mandata i jedan mandat manjinska lista  „Vlaška stranka – Most“, kaže Ljubinka Jelić, sekretar Opštinske izborne komisije u Boru.

Na izborima u Boru pravo glasa imao je 43.261 birač na 47 biračkih mesta, a glasala su 23.784 birača. Za 35 odborničkih mesta u borskom palamentu, borilo se osam izbornih lista, od kojih census nisu prešle četiri liste.

“Liste koje su ostale ispod cenzusa su grupa građana  „Pokret za novo doba“, Glasam za omladinu, Republikanska stranka i koalicija Srpske radikalne stranke I ujedinjene seljačke stranke „Odgovorno i domaćinski za Bor” dodala je Ljubinka Jelić sekretar Opštinske izborne komisije u Boru.

Prema podacima OIK-a, ukupna izlaznost na izborima u borskoj opštini bila je 54,95 odsto upisanih birača. Važećih listića je 23.120, a nevažećih 657. Koalicijama stranaka i grupa građana koje su prešle census, uverenja o dodeli mandata biće dostavljena u roku od deset dana od dana proglašenja konačnih rezultata izbora. O potvrđivanju mandata odbornika odlučivaće skupština na konstitutivnoj sednici, koju saziva  najstariji odbornik u roku od 15 dana od dana donošenja rešenja o dodeli mandata, istakla je Ljubinka Jelić, sekretar Opštinske izborne komisije u Boru.

Konačni rezultati lokalnih izbora u Boru: četiri političke opcije u lokalnom parlamentu, 6. mart 2018. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *