Konkurs za nepoljoprivredne aktivnosti na selu

SRBIJA – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisalo je Konkurs za unapređenje ekonomskih aktivnosti na selu kroz podršku nepoljoprivrednim aktivnostima u 2019. godini.

Podsticaji obuhvataju investicije u sektorima ruralnog turizma i starih i umetničkih zanata, odnosno domaće radinosti. Sredstva se mogu koristiti za ulaganje u izgradnju, dogradnju, adaptaciju, investiciono i tekuće održavanje, kao i nabavku opreme za ugostiteljske usluge u autentičnim ugostiteljskim objektima u domaćoj radinosti ili seoskom turističkom domaćinstvu, kao i za nabavku opreme i alata za obavljanje poslova koji se smatraju starim i umetničkim zanatima, odnosno poslovima domaće radinosti.

Pravo na korišćenje podsticaja imaju fizička lica – nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva, preduzetnici, privredna društva i zemljoradničke zadruge. Podsticaji se odobravaju u iznosu od 50-65 procenata od vrednosti investicije umanjene za iznos PDV, maksimalno do tri miliona dinara za ruralni turizam, odnosno 500.000 dinara za stare zanate.

Prijave za korišćenje podsticaja podnose se Regionalnoj agenciji za razvoj istočne Srbije do 27.septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.