Konkurs za profesionalne vojnike

BOR, SRBIJA – Ministarstvo odbrane Republike Srbije i Vojska Srbije otvorili su konkurs za prijem 500 profesionalnih vojnika, neposrednim prijemom vojnika iz evidencije regionalnih centara Ministarstva odbrane, u radni odnos na određeno vreme.

Budući profesionalni vojnici mogu da se prijave za više od 90 rodova i specijalnosti u jednom od 19 garnizona među kojima je i Zaječarski, gde je potrebno 14 izvršilaca u pešadiji, 12 u saobraćajnoj službi i jedan u službi telekomunikacije.

Prema uslovima konkursa, za popunu slobodnih mesta mogu se prijaviti svi punoletni državljani Republike Srbije koji su dobrovoljno odslužili vojni rok sa oružjem i mlađi su od 30 godina.

U Ministarstvu odbrane kažu da se prijave podnose u ponedeljak, 13. februara, do 9 časova, a istog dana kandidati podležu i opštem lekarskom pregledu i proveri fizičke sposobnosti. U drugom delu,  kandidati podležu psihološkoj proceni, a u trećem delu i medicinsko-zdravstvenoj proceni. Za kandidate koji prođu ove procene, biće izvršena bezbednosna provera za prijem na rad u Vojsku Srbije.

Izborni postupak će se sprovesti samo među kandidatima koji ispunjavaju uslove za prijem na radno mesto za koje su se prijavili.

Sa najboljim kandidatima zaključiće se ugovor o radu na određeno vreme i biće primljeni u profesionalnu vojnu službu na period od šest meseci, uz mogućnost produženja ugovora o radu na period od tri godine i obnavljanje ugovora do navršenih 40 godina života.

Konkurs za 500 profesionalnih vojnika, 3. februar 2017. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *