BOR – Korisnici invalidskih penzija, kojih je u Srbiji blizu 320 000 do kraja godine trebalo bi da kontrolne preglede, kako bi u republičkom Fondu za penzijsko invalidsko osiguranje revizija invalidskih penzija bila u potpunosti završena.

Verica Čarapić, direktor Filijale PIO fonda a u Boru kaže: „U republičkom Fondu za penzijsko invalidsko osiguranje u toku je kontrola invalidskih penzija, a od 34 000-e predmeta koji se obrađuju, do sada je kontrolisano 10 odsto. Pravo na invalidsku penziju u Srbiji je izgubilo 210 korisnika, među kojima je i jedan sa područja borskog okruga. U 15 slučajeva dokumentacija je predata Ministarstvu unutrašnjih poslova zbog neadekvatne medicinske dokumentacije, a 670 pozvanih korisnika nije se odazvalo na preglede. Ukoliko se ne odazovu i naredni put njima će to pravo biti ukinuto, sve dok se ne pojave pred komisijom“.

Posao kontrole invalidskih penzija lekari veštaci ne obavljaju samo u Beogradu, već i po drugim filijalama u republici, da bi korisnici izbegli troškove prevoza. U borskoj filijali ističu da oni koji su ostvarili pravo na invalidsku penziju po tadašnjem zakonu, nemaju nikakvih razloga za zabrinutost.

Ministar za rad Aleksandar Vulin najavio je ranije da će i u ovoj godini biti nastavljena revizija invalidskih penzija.

On je poručio da će revizija invalidskih penzija biti nastavljena i ove, ali i svake godine.

„Hoćemo da stvar isteramo do kraja, sve mora biti završeno u skladu sa zakonom i moramo da skinemo velik teret sa invalidskih penzionera, da ne bi dozvolili da ih stalno neko gleda popreko i sumnja da su lažni. Ovim postupkom i velikim radom zaposlenih u fondu PIO, mi taj problem konačno rešavamo“ – poručio je ranije Vulin.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2sf3k6″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *