„Na Marsu nema korupcije!“.

BOR – Konferencija pod nazivom „Korupcija kao obrazac života?“, okupila je učenike srednjih škola, nastavnike, predstavnike civilnog i javnog sektora i medija, sa ciljem predstavljanja dosadašnjeg učinka i definisanja daljih koraka u cilju organizovanog delovanja u borbi protiv korupcije u opštini Bor. Na konferenciji je, između ostalog, bilo reči o tome kako civilni sektor u opštini Bor može udruženim delovanjem doprineti implementaciji Lokalnog plana za borbu protiv korupcije, a predstavljeni su i rezultati projekta i istraživanja među maturantima srednjih škola u opštini Bor.

„Tokom istraživanja došli smo do informacija, ono što je bila i pretpostavka kada smo krenuli da projekat realizujemo, da mladi prepoznaju korupciju kao problem u društvu, ali da ne znaju na pravi način da sve to definišu. Njihov opis korupcije je nepotpun i definitivno se pokazalo da neophodno raditi sa mladima. Mi smo održali časove građanskog vaspitanja u svim školama da bi informisali mlade i angažovali smo ih u projektu da bi smo videli kako oni vide korupciju. Ono što se svakako pokazalo kao neophodno za naš budući rad u borbi protiv korupcije jeste da mlade maksimalno uključimo s obzirom na to da oni predstavljaju pokretačku snagu društva koje treba da se angažuje i na ovom polju.“, naglašava menadžer projekta Marija Pešić.

Na konferenciji je prikazan i kratki film „Korumpirana Srbija“, delo borskih srednjoškolaca koji su učestvovali u projektu „Na Marsu nema korupcije!“.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2sf44u“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *