„Korelacijom do osavremenjivanja nastave“ u Tehničkoj školi u Boru

BOR – U Tehničkoj školi u Boru počela je realizacija Erasmus plus projekta „Korelacijom do osavremenjivanja nastave“ koji se sprovodi u saradnji sa Gimnazijom i srednjom hemijskom školom iz Rušea pored Maribora u Sloveniji.

Ovaj projekat je pokrenut i dobijen 2019. godine, ali njegova realizacija nije bila moguća zbog pandemije virusa kovid 19. Prvobitni plan bio je da nastavnici iz Tehničke škole borave na stručnoj praksi u Sloveniji gde bi posmatrali način rada sa učenicima, što nije bilo izvodljivo, pa je ceo projekat prebačen na virtuelnu onlajn platformu, preko koje će nastavnici i učenici Tehničke škole do kraja nedelje pratiti predavanja i rad sa učenicima u Sloveniji.

Osim direktnog kontakta sa vršnjacima, učenici imaju priliku da vide primenu hemijske informatike u farmaceutskoj industriji i rad sa savremenom opremom, a deo stečenih znanja moći će da usavrše naredne nedelje u laboratoriji u Tehničkoj školi.

Program Erasmus plus se u Srbiji realizuje od 2014. godine i do sada je za različite projekte osnovnih i srednjih škola i fakulteta izdvojeno više od 250 miliona evra iz fondova Evropske unije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *