Korona virus u Srbiji

SRBIJA – U Srbiji je registrovano 12 slučajeva obolelih od korona virusa, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja. Od sedam novih slučajeva obolelih u Srbiji tokom prethodnog dana, pet je povezano sa dve žene za koje je juče utvrđeno da su pozitivne nakon direktnog kontakta sa državljankom Švajcarske koja je nedavno boravila u Srbiji, a za koju je utvrđeno da je pozitivna na COVID-19 . Preostala dva slučaja su potvrđena nakon njihovog boravka i kontakata sa osobama u inostranstvu. Dva pacijenta hospitalizovana su na Kliničkom centru u Novom Sadu, četvoro u Nišu i šestoro na Infektivnoj klinici u Beogradu.

Zbog aktuelne situacije, državno rukovodstvo održalo je sastanak sa predstavnicima svih zdravstvenih i drugih institucija koje učestvuju u borbi protiv korona virusa nakon kojeg je saopšteno da će skupovi u zatvorenom prostoru sa više od 100 ljudi biti zabranjeni u Srbiji, dok će škole, vrtići i fakulteti nastaviti normalno da rade, a ako bude bilo potrebe Odluka će biti doneta kasnije, pred katolički I pravoslavni Uskrs. Rečeno je i da će se košarkaške, rukometne i odbojkaške utakmice igrati  bez publike,  dok će se fudbalske utakmice odigravati pred publikom. Upućena je I molba Srbima koji žive u zaraženim područjima da ne dolaze za praznike

Inače, korona virus se proširio na 115 država. Zaraženo je više od 119.000 ljudi. Do sada se od toga oporavilo više od 65.000, a umrlo više od 4.200 ljudi.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *