Raste broj obolelih od koronavirusa u Srbiji

SRBIJA – U Srbiji se svakodnevno povećava broj zaraženih osoba koronavirusom. U svetu je proglašena pandemija, više od 126.000 ljudi je zaraženo dok je više od 4.600 osoba preminulo. U našoj zemlji nema razloga za proglašenje epidemije, jer je Srbija na samom početku. Ima mali broj pojedinačnih slučajeva kod kojih je potvrđen virus, ali to je daleko od epidemije, kažu u Kancelariji Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da su dostupni brojevi telefona, prema mestu prebivališta od 8 do 22 sata, za sve one koji imaju određene simptome respiratornih infekcija, a koji su u prethodnom periodu boravili u području zahvaćenom koronavirusom, na kojima mogu dobiti sve potrebne informacije, kao i preporuke od dežurnih epidemiologa o daljem postupanju.

Kako se navodi, u takvim slučajevima nije potrebno ići u dom zdravlja ili bolnicu, niti šetnjom i drugim aktivnostima izlagati druge građane potencijalnim rizicima, već se treba odmah obratiti dežurnom epidemiologu na neki od dostavljenih telefona.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *