Košarkaški tereni u „novom ruhu“

Dva terena za basket u gradu i jedan u selima presvučeni su podlogom za koju upućeni kažu da zadovoljava sve standarde bezbednosti. Namera odgovornih u lokalnoj samoupravi je da gde god je to moguće bude montirana ovakva vrsta podloge, a da se paralelno rekonstruišu igrališta kako u gradu tako i u selima.

BOR – Nakon igrališta u naselju „C-16“ i na košarkaškom terenu u NGC-u u Boru, kao i u selu Zlot postavljena je nova podloga. Prema rečima nadležnih u Gradskoj upravi reč je o kvalitetnoj podlozi koja je postavljena, pre svega da bi se povećala bezbednost dece na igralištu i da bi se omogućilo kvalitetnije bavljenje sportom. Za montažu ovih podloga iz gradskog budžeta izdvojena su blizu dva i po miliona dinara. U narednoj godini, najavljuju nadležni u lokalnoj samoupravi ovom podlogom biće presvučeno još 10 terena i to ne samo košarkaških, već i za mali fudbal i rukomet.

Osim postavljanja novih podloga u toku prošle sedmice počelo je uređenje dečijih igrališta. Plan je da se urede 16 igrališta, četiri u selima i 12 u gradu. Takođe, počela je rekonstrukcija igrališta kod Doma kulture, gde će dve trećine biti rekonstruisane i namenjene deci, a ostatak je predviđen kao mesto za odmor sa klupama“ najavljuje Marko Nikolić član Gradskog veća u Boru.

Za rekonstrukciji igrališta za decu u gradu i selima iz gradske kase obezbeđeno je 100 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.