„Kosidba na Stolu“ i „Bazar povodom Dana rudara“

BOR – Povodom obeležavanja Dana rudara, 6. avgusta, biće priređene dve turističke manifestacije, na dve lokacije.

Turistička organizacija Grada Bora organizovaće manifestaciju na Stolu, u neposrednoj blizini Planinarskog doma, gde će se nadmetati kosači. Reč je o košenju trave na tradicionalan način i pozvani su svi koji žele da se oprobaju u tome, jedini uslov je da su punoletni. Nakon proglašenja ponednika, posetioci će moći da uživaju u kulturno umetničkom programu“, kaže Bobana Gramić, direktor Turističke organizacije Grada Bora.

Takmičenje kosača počinje u 10 časova, a prijave za učešće dostavljaju se Turističkoj organizaciji, najkasnije do početka takmičenja. Još jedana od manifestacija u oblasti turizma koja neguje i promoviše domaće proizvode i stare zanate a biće održana u Boru na Dan rudara je bazar.

Turistička organizacija u Boru takođe povodom obeležavanja Dana rudara organizuje i manifestaciju u oblasti turizma od značaja za Grad Bor  „Bazar povodom Dana rudara“. Bazar će trajati od 17 do 21 čas na platou Doma kulture“, kaže Bobana Gramić.

„Bazar povodom Dana rudara“ biće promotivno – prodajnog karaktera, a na 20 izlagačkih štandova prodavci će izložiti različite proizvode od meda i bilja, kao i ručne radove i suvenire.

Pokrovitelj manifestacija je Grad Bor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.