Zaječar na festivalu „Bosilegradsko krajište peva i igra“  

0

BOSILEGRAD, ZAJEČAR – Grad Zaječar učestvovao je na međunarodnom Festivalu „Bosilegradsko krajište peva i igra“ koje se tradicionalno održava u Bosilegradu. Zaječar su predstavili Turistička organizacija Grada Zaječara i kulturno umetničko društvo „Đorđe Genčić“ iz Velikog Izvora.

Festival u Bosilegradu počeo je najvećim kolom koje se igralo kroz grad i u kome su učestvovali svi učesnici festivala. „Bosilegradsko krajište peva i igra“ je festival koji postoji već 12 godina.  Traje čak sedam dana, a do sada su nastupali ansambli iz čak nekoliko zemalja. Organizator je Kulturni centar opštine Bosilegrad.

Iza ovog festivala čvrsto je stala opština Bosilegrad čiji je predsednik Vladimir Zaharijev na njenom čelu već gotovo dve decenije.

Zapaženu prezentaciju na festivalu imala je Turistička organizacija Grada Zaječara čiji je štand bio sve vreme posećen, a članovi kulturno umetničkog društva Đorđe Genčić iz Velikog Izvora osvojili su čak tri nagrade. Prvo mesto za najlepšu žensku narodnu nošnju, drugo mesto za najoriginalniju narodnu nošnju u paru i treće mesto u „nadigravanju u rečenicama“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *