Kratkoročni akcioni plan smanjena zagađenja vazduha čeka odobrenje ministarstva

BOR – Lokalna samouprava u Boru završila je izradu Kratkoročnog akcionog plana smanjena zagađenja vazduha u Boru i on je predat Ministarstvu za zaštitu životne sredine Republike Srbije na razmatranje. Nakon  dobijanja saglasnosti od ovog ministarstva, plan će se naći pred odbornicima Skupštine grada, a ukoliko bude usvojen počeće i njegova primena u praksi.

U izradi ovog dokumenta učestvovalo je desetak udruženja građana koji se bave ekologijom, a dokument je krajem prošle i početkom ove godine bio na javnoj raspravi. Većina primedbi građana koje su tada upućene ušle su u Akcioni plan i sada se čeka odobrenje nadležnog ministarstva.

Za njegovu realizaciju predviđeno je ove godine u lokalnom budžetu 55 miliona dinara, a ova sredstva biće prvenstveno namenjena nabavci i postavljanju mernih stanica i uređaja za davanje informacija građanima o stepenu aerozagađenja u svim delovima grada. Ovi podaci biće na raspolaganju i republičkim službama koje bi trebalo da reaguju u slučaju povećanog zagađenja vazduha, kaže gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *