“ Kreativnost bez granica“

BOR – U okviru Intereg IPA projekta prekogranične saradnje Rumunija Srbija – Podrška preventivno razvojnim potrebama mladih “ Kreativnost bez granica“, u Boru se organizuje višednevna obuka stručnjaka i volontera da bi se razvila mreža edukovanih timova za rad sa mladima na razvoju i stimulisanju pozitivnih modela ponašanja, skretanju mladih od ulaska u rizična ponašanja i podsticanja prosocijalnog ponašanja. Osim toga podstiče se i razvoj volonterizma među mladima. Cilj je da se u Boru uspostavi Klub za mlade za preventivno-razvojne potrebe i za stimulisanje pozitivnih modela ponašanja i alternativa.

Obući će se timovi stručnjaka za rad sa mladima po modelu Griga. Kako uspostavljanju Kluba, tako i prepoznavanju određenih rizičnih ponašanja, usmeravanju i podsticanju mladih na prosocijalne modele ponašanja. Sve u funkciji zadržavanja odnosno nastavljanja školovanja, sprečavanja prekidanja i napuštanja obrazovanja i inkluzije. Fini kvalitet ovog projekta je da smo uključili jednu kulturno-umetničku komponentu sa lokalnim partnerom „Vilaž“, gde će mladi, naši i njihovi zajedno da uče određene igre, srpske i rumunske i organizovaćemo na kraju koncert i praktično približiti dve pogranične zajednice” istakla je Milojka Milivojević, menadžer projekta.

Ovim projektom koji traje 12 meseci obuhvaćane su Gimnazija“Bora Stanković“ u Boru, kao i škole u Rešici i u okrugu Karaš Severin u susednoj Rumuniji. Vrednost projekta je više od 240.000 evra, a 15 posto sredstava sufinansira nosilac projekta Udruženje građana „Kokoro“ u Boru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *