„Lidl“ počeo izgradnju trgovinskog objekta u Boru

0

BOR – Nemački trgovinski lanac „Lidl“ zvanično je počeo izgradnju maloprodajnog trgovinskog objekta na ulazu u Bor, preko puta Doma zdravlja. Cela parcela na kojoj se gradi objekat i prateća infrastruktura ima približno osam hiljada kvadratnih metara, a veličina prodajnog prostora planirana je na dve i po hiljade kvadratnih metara. Ovo zemljište Lidl je kupio još 2013. godine, a do sredine 2014. kompletna infrastruktura je prilagođene. Izgradnja nije počela odmah, jer su u ovom lancu trgovina želeli da izgrade objekte u 15 gradova u Srbiji i tek kada je sve to dogovoreno počeli su izgradnju.

„Objekat bi trebalo da bude završen za šest meseci, odnosno do početka oktobra. Radi se o savremenom objektu, kakav se pravi svuda u Srbiji, sa punom energetskom efikasnošću od ekoloških materijala, po sistemu ključ u ruke. Očekujem da upotrebna dozvola bude završena do kraja oktobra ili početka novembra. Na žalost, on će biti otvoren tek početkom naredne godine jer je politika kompanije „Lidl“ da tek po završetku svih 15 objekata u Srbiji bude otvaranje i to svih objekata istovremeno. Lokalna samouprava je dobila sve pohvale za saradnju, brzinu i efikasnost kojom smo im izašli u susret, dali građevinsku dozvolu i sredili infrastrukturu i to je dobar poziv za druge investitore“, kaže Saša Vukadinović – zamenik predsednika Opštine Bor.

Očekuje se da na početku rada u Lidlu bude zaposleno nešto više od dvadeset radnika, a kasnije, u zavisnosti od potrebe i prometa broj radnika može da bude povećan.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x41chxm“ allowfullscreen ]
„Lidl" počeo izgradnju trgovinskog objekta u… by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *