Lokalna debata o razvojnim potencijalima Zaječara

0

ZAJEČAR – Beogradski fond za političku izuzetnost i Timočki Omladinski Centar organizovali su Lokalnu debatu o razvojnim potencijalima Zaječara, a u okviru projekta „Od mog grada mojoj zemlji: Kako osigurati razvoj Srbije?“ Na debati su učestvovali predstavnici nevladinog sektora, lokalne samouprave i preduzetnici koji posluju na teritoriji grada.

Lokalna debata o razvoju Zaječara je peta u nizu od osam debata, koje se organizuju u gradovima Srbije, na temu razvoja, u saradnji s organizacijama civilnog društva. Ovom debatom ispunjen je najznačajniji deo dvogodišnjeg projekta u kojem se, zajedno sa predstavnicima lokalnih zajednica, u osam odabranih gradova, nastoji da se podstakne dijalog o potencijalima razvoja u svakoj od tih sredina, prepoznavanju lokalnih specifičnosti i izazova, kao i značaja i uloge svoje zajednice u razvoju kako sopstvenog grada tako i cele zemlje.

Aktivan učesnik u projektu je i lokalna samouprava grada Zaječara, a domaćin panel diskusije u Zaječaru bio je Timočki omladinski centar koji je i partner na projektu.

Projekat „Od mog grada mojoj zemlji: Kako osigurati razvoj Srbije?“ realizuje Beogradski fond za političku izuzetnost, a uz podršku Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *