Lokalni akcioni plan zapošljavanja Opštine Majdanpek

0

Prema poslednjim podacima u opštini Majdanpek je 1.280 nezaposlenih lica, što je za 15 odsto manje u odnosu na prethodnu godinu. Smanjenju nezaposlenosti u najvećoj meri doprinelo je intenzivno zapošljavanje u kompaniji Ziđin, pre svega, muške radne snage, pa je tako među nezaposlenima najviše žena, gotovo dve trećine.

MAJDANPEK – Prema poslednjim podacima u opštini Majdanpek je 1.280 nezaposlenih lica, što je za 15 odsto manje u odnosu na prethodnu godinu.

Smanjenju nezaposlenosti u najvećoj meri doprinelo je intenzivno zapošljavanje u kompaniji Ziđin, pre svega, muške radne snage, pa je tako među nezaposlenima najviše žena, gotovo dve trećine.

U cilju daljeg smanjenja nezaposlenosti, a pre svega, zapošljavanja teže zapošljivih kategorija i podrške prilikom samozapošljavanja, na nivou Opštine Majdanpek donet je Lokalni akcioni plan, ovoga puta za period 2023. do 2025. godina. Jedna od mera iz ovog plana su i javni radovi, za koje je ove godine izdvojeno 19,5 miliona dinara i posredstvom kojih će na određeni vremenski period zaposlenje dobiti 26 lica, uz mesečnu naknadu od 40 hiljada dinara, što je za deset hiljada više u odnosu na prethodnu godinu“, kaže Mirjana Cakić Mladenović iz Odeljenja za privredu i javne delatnosti Opštine Majdanpek.

Ukupno pet javnih radova u ovoj godini sprovodiće se u četiri lokalna javno komunalna preduzeća u Majdanpeku i Donjem Milanovcu. Reč je uglavnom o poslovima na održavanju i uređenju javne i komunalne infrastrukture, čišćenje i održavanje prihvatilišta za pse, kao i čišćenje javnih, zelenih površina.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *