Lov na vuka najatraktivniji

ŽAGUBICA – Nadležni u Lovačkom udruženje „Jovan Šerbanović“ u Žagubici kažu da su, s obzirom na aktuelnu situaciju sa korona virusom, tokom većeg dela prethodne godine, zadovoljni realizacijom lovnog turizma. Posebno organizacijom lova na vuka sa lovcima iz inostranstva pre proglašenja epidemije. Tokom sezone odstreljeno je oko 150 grla srneće divljači i više od 200 divljih svinja. U saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, Upravom za šume počela je i izgradnja jelenskog prihvatilišta, na osam hektara.

Resorno ministarstvo raspisalo je konkurs za dodelu lovišta „Homolje“ na gazdovanje u narednih deset godina. Ovo žagubičko lovačko udruženje prijavilo se na konkurs, s obzirom na to da je i u prethodnom periodu njime gazdovalo.

Zbog postojanja afričke kuge divljih svinja u pograničnom delu Srbije i Bugarske, lovci našeh udruženja obilaze redovno teren i prate situaciju. Za sada nije zabeležen ni jedan slučaj. Organizujemo polaganje lovačkih ispita, radimo sa podmladkom, prihranjujemo divljač i pripremamo se za njihovo prolećno prebrojavanje. Realizacija aktivnosti ove godine umnogome zavisi od aktuelne epidemiološke situacije“, naglasio je Branislav Živković, predsednik Lovačkog udruženja „Jovan Šerbanović“ u Žagubici.

Lovačko udruženje „Jovan Šerbanović“ u Žagubici okuplja oko 500 lovaca svih generacija, a naredne godine obeležava značajan jubilej, 120 godina postojanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *