U majdanpečkoj bolnici završena je montaža skenera, dobijenog od Ministarstva zdravlja, kroz projekat sa Svetskom bankom. Zahvaljujući CT aparatu pacijenti sa područja majdanpečke opštine više neće morati za ovakvu vrstu dijagnostičkih pregleda da odlaze u druge gradove, a zvaničan početak rada skenera očekuje se za otprilike dva meseca.

MAJDANPEK – U novu godinu Opšta bolnica Majdanpek ušla je sa dva nova, vredna medicinska aparata, laparaskopskim stubom koji je kupila lokalna samouprava i skenerom koji je obezbedilo Ministarstvo zdravlja, kroz projekat sa Svetskom bankom.

Zahvaljujući dobijenom CT aparatu naši pacijenti više neće morati za ovakvu vrstu dijagnostičkih pregleda da odlaze u druge gradove, čime će se u značajnom meri podići nivo zdravstvenih usluga, kako u preventivnom smislu, tako i pravovremenom početku lečenja“, kaže dr Marko Radulović, v.d. direktora majdanpečke bolnice, dodajući da je odmah nakon montaže aparata obavljeno nekoliko snimanja, na osnovu kojih je ustanovljeno da je reč o aparatu odličnih performansi.

Prema najavi doktora Radulovića  na skeneru će raditi radilog majdanpečke bolnice, dr Aleksandra Zdravković, koja će u međuvremenu proći dodatnu obuku u Kliničkom centru Niš, a po potrebi biće angažovani i radilozi iz drugih zdravstvenih  ustanova. Zvaničan početak rada očekuje se za otprilike dva meseca.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *