Počinje izrada planske dokumentacije za preseljenje Krivelja

0

Problem preseljenja sela Krivelj na novu lokaciji, o kome se razgovara više od dve godine, trebalo bi u narednom periodu da bude rešen. Nova lokacija je određena, a na osnovu odluke Gradskog veća u Boru, očekuje se i početak izrade planske dokumentacije.

BOR – Članovi Gradskog veća u Boru usvojili su na današnjoj sednici sedam predloga odluka, od kojih će se pet naći na narednoj sednici Skupštine grada, dok se dve odnose na javne rasprave.

Najznačajnije je da će početi izrada planske dokumentacije za formiranje stambenog naselja u rejonu Trujkanov potok, koje će prvenstveno biti namenjeno preseljenju stanovnika sela Krivelj. Ukupno će ovo područje obuhvatati 19,6 kvadratnih kilometara, od kojih je 140 hektara namenjeno za naselja, a kompletan deo biće izuzet iz istražnih prava, bez mogućnosti rudarske eksploatacije. Planirano je da se tu formira moderno seosko naselje sa vodovodnom, kanalizacionom i toplovodnom mrežom, crkvom, ambulantom, školom i obdaništem. Javna rasprava o Nacrtu odluke o izradi detaljnog plana regulacije počinje 17. i trajaće do 31. januara. On bi trebalo da bude završen za osam meseci, a finansiraće ga kompanija Srbija Ziđin Koper.

Na sednici Gradskog veće usvojeni su između ostalog predlozi odluka o angažovanju revizora za završni račun Grada Bora, čuvanju pečata i odobravanju otkupa stanova za zbrinjavanje izbeglih lica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *