Majdanpečki gimnazijalci u projektu „Mladi u pokretu“

0

U okviru programa „Mladi u pokretu“ Zaječarske inicijative, učenici Gimnazije u Majdanpeku realizovali su projekat pod nazivom „Afirmativne mere“, u okviru kojeg su izveli i predstavu kroz koju su pokazali koliko je podrška okoline važna, bilo da je reč o osobama sa invaliditetom, mladima u potrazi za poslom, zaštiti ljudskih prava i sloboda.

MAJDANPEK – Majdanpečka gimnazija već više godina aktivno učestvuje u programu „Mladi u pokretu“ koji realizuje „Zaječarska inicijativa“, pružajući podršku učeničkim parlamentima u ostvarivanju projekata koji u osnovi za cilj imaju jačanje omladinskog aktivizma.

Ove godine  učenici  naše škole realizovali su projekat pod nazivom „Afirmativne mere“, u okviru kojeg su izveli i predstavu kroz koju su pokazali koliko je podrška okoline važna, bilo da je reč o osobama sa invaliditetom, mladima u potrazi za poslom, zaštiti ljudskih prava i sloboda. Kroz lični primer učenici prvog razreda majdanpečke gimnazije pokazali su kako je podrška lokalne samouprave pomogla u opstanku ove škole i omoćila im da školovanje nastave u svom gradu“,  kaže Jelena Ćirić, direktorka Gimnazije „Mile Arsenijević Bandera“.

„Zaječarska inicijativa“ je, inače, u poslednjih deset godina podržala preko sto projekata učeničkih parlamenata, sa područja Timočke Krajine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *