Regionalne „Sportske igre mladih“ sutra u Boru

0

Grad Bor će ove godine prvi put biti domaćin regionalnih Sportskih igara mladih. Očekuje se učešće 11 gradova koje će predstavljati najbolji dečaci i devojčice, pobednici opštinskih takmičenja. Bor će predstavljati više od stotinu mališana koji su se sredinom maja kvalifikovali za ovo takmičenje.

BOR – U Boru će 13. juna prvi put biti održano regionalno takmičenje Plazma „Sportske igre mladih“, na kojem će učestvovati više od hiljadu dečaka i devojčica rođenih 2009. godine i mlađih iz 11 gradova i opština. Najuspešniji takmičari i ekipe, pobednici opštinskih susreta iz Bora, Sokobanje, Niša, Vlasotinca, Leskovca, Surdulice, Kuršumlije, Lebana, Vladičinog Hana, Kruševca i Majdanpeka, takmičiće se u pet disciplina. Na gradskom stadionu biće održana takmičenja u atletici, trčanju na 60 metara, između dve vatre i u malom fudbalu. Mladi košarkaši igraće na malom stadionu basket „3 na 3“, a u Sportskom centru „Bobana Momčilović Veličković“ igraće se odbojka.

Svečano otvaranje igara i smotra učesnika zakazana je za 10 sati, najbolji učesnici plasiraće se na državno takmičenje, a Grad Bor je prvi put domaćin regionalnog takmičenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *