Rekonstrukcija krova na zatvorenim bazenima Sportskog centra u Boru

0

Grad Bor je izdvojio 60 miliona dinara za uređenje zatvorenih bazena u ustanovi Sportski centar „Bobana Momčilović Veličković“. Rekonstrukcijom krova i sistema za klimatizaciju očekuje se da se do sredine oktobra stvore svi uslovi za nesmetan rad zatvorenih bazena.

BOR – Na zatvorenim bazenima Sportskog centra „Bobana Momčilović Veličković“ u Boru u toku je rekonstrukcija kompletnog krova. Prema planu, uklanja se podkonstrukcija krova i dosadašnja izolacija, a nakon toga biće ugrađeni novi aluminijumski krovni paneli sa izolacijom, čime bi problem sa krovom na zatvorenim bazenima trebalo da bude dugoročno rešen.

„Ovde se rade dva velika projekta. Prvi je klimatizacija i on se polako privodi kraju. Zatvoreni bazen dobija potpuno novu klimatizaciju koja će obezbediti uslove da se smanji vlažnost vazduha i da se poveća temperatura unutar sale sa bazenom. To je bilo neophodno kako zbog kupača, tako i zbog klubova koji će trenirati decu ovde. Drugi, još veći i značajniji projekat je zamena potkrovne konstrukcija koja se kompletno skida i ostaje samo bakarni pokrivač, a postavljaju se paneli koji će rešiti pitanje krovne konstrukcije koja je problem od izgradnje Sportskog centra. Vrednost ovih projekata je oko 60 miliona dinara. Uporedo se radi i prva faza uređenja Akva parka, a sa saradnicima sam dogovorio da se autobuski saobraćaj ka jezeru pojača od 15. juna, kako bi svi građani mogli ove godine da uživaju na Borskom jezeru, jer otvoreni bazeni zbog rekonstrukcije ove sezone neće raditi, a već od sledeće godine biće otvoreni za kupače“, kaže Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Završetak svih radova se očekuje do početka grejne sezone sredinom oktobra. U narednom periodu biće ugrađene i toplotne pumpe, kako bi zatvoreni bazeni mogli da rade nezavisno od daljinskog grejanja. Time će biti obezbeđeni svi uslovi da građani mogu da koriste zatvorene bazene i za nesmetan rad borskih plivačkih i vaterpolo klubova cele godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *