Majdanpečki rudari „prebacili“ majski plan

MAJDANPEK – Majsku proizvodnju na površinskom kopu Rudnika bakra Majdanpek obeležili su učinci iznad planiranih okvira, gotovo po svim parametrima.

Plan ukupnih iskopina od 1,6 miliona tona premašen je za 11,72 odsto, dok prebačaj na raskrivci iznosi 17,76  procenata. Ono što majsku proizvodnju čini izuzetnom, ali i rekordnom u periodu od 2000. godine je i količina bakra u koncentratu, od dve hiljade tona, što je za 204 tone više od plana.

Dobrim proizvodnim rezultatima na površinskom kopu doprineli su povoljni vremenski uslovi, povećan broj vozila, saniranje klizišta koje se tokom aprila pojavilo na površinskom kopu, ali, pre svega, dobar sadržaj bakra u rudi“, ističe Siniša Filipović, upravnik površinskog kopa RBM.

I prvi dani juna nagoveštavaju nastavak pozitivnog trenda proizvodnje na površinskom kopu. Jedan od ograničavajućih faktora u realizaciji planiranih zadataka mogu biti nepovoljne vremenske prilike, odnosno padavine, koje meteorolozi najavljuju za jun. Ipak, u Rudniku bakra Majdanpek se nadaju da će tendencija stalnog porasta proizvodnje na površinskom kopu biti nastavljena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.