U Boljevcu sutra počinje „Crnorečje u pesmi i igri“

BOLJEVAC – U Boljevcu sutra počinje 48. Festival narodnog stvaralaštva „Crnorečje u pesmi i igri“, koji će trajati do 11. juna. Festival će otvoriti predškolci i deca iz ustanove „Naša radost“ velikim maskenbalom, nakon čega će na letnjoj pozornici biti odigrana dečja baletska predstava „Labudovo jezerce.

Drugi dan Festivala je rezervisan za kvalifikaciono takmičenje trubača za plasman na Dragačevski sabor u Guči, a prvi put ove godine, Turistička organizacija priprema i sajam turizma, na kome će biti predstavljena turistička ponuda iz raznih krajeva Srbije.

U subotu 9. juna održava se izložba domaće radinosti i tradicionalnih jela, „Zlatne ruke Crnorečja“ a u 17.30h počinje glavni program u kome se predstavljaju folklorni ansambli koji neguju autentično muzičko nasleđe.

U nedelju, 10. juna takmičiće se najbolji frulaši istočne Srbije za plasman na Sabor u Prislonici i predstaviće se dečji folklorni ansambli.

Ovogodišnji festival je bogat i pratećim sadržajima, pa će publika moći da prisustvuje koncertima KUD-a „Stanko Paunović“ iz Pančeva, „Abraševića“ iz Čačka, pevačke etno-grupe Snežane Spajić i beogradske Balkanofonije. Prvi put će ove godine na Festivalu nastupiti i folklorni ansambl iz rumunskog grada Mioveni, sa kojim Boljevac neguje kulturnu saradnju. Organizatori Festivala su Kulturno-obrazovni centar i Turistička organizacija Boljevac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *