Majdanpečki srednjoškolci o bolestima zavisnosti

MAJDANPEK – „Tvoje ne menja sve“, „Svaka cigareta smeta“, „Misli pozitivno-ostani negativan“…. samo su neki od slogana koji se ovih dana često čuju.

U okviru obeležavanja novembra, meseca borbe protiv bolesti zavisnosti, a u susret Svetskom danu borbe protiv side, Crveni krst Majdanpek i patronažna služba majdanpečkog Doma zdravlja organizovali su za učenike Tehničke škole predavanje na ove dve teme.

Mi smo kao organizacija veoma prisutni u majdanpečkim srednjim školama. Kroz ovakva i slična predavanja i radionice, ali i uz pomoć naših mladih volontera i vršnjačku edukaciju, ukazujemo na sve važne datume, poput Dana borbe protiv AIDS-a, trgovine ljudima i slično. S druge strane, pričajući o zdravim stilovima života, trudimo da se da među školskom populacijom regrutujemo što više naših volontera i budućih dobrovoljnih davalaca krvi“, kaže Tanja Golubović, sekretar Crvenog krsta Majdanpek.

Nakon razgovora o tome koji su najčešći razlozi posezanja za psihoaktivnim supstancama, učenici drugog i trećeg razreda Tehničke škole su kroz test odgovarali i na pitanja koliko znaju o HIV-u i u kojoj meri su upoznati sa modelima rizičnog ponašanja i prevencijom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *