Majdanpečki srednjoškolci u uzvratnoj poseti vršnjacima u Rumuniji

MAJDANPEK – U okviru projekta „Evropska unija + mladi – Vrednosti i prednosti“ grupa majdanpečkih srednjoškolaca boravila je u uzvratnoj poseti vršnjacima u susednoj Rumuniji.

„Ova poseta, zapravo, predstavlja nastavak projekta koji realizujemo već četvrtu godinu, uz finansijsku podršku lokalne samouprave“, kaže Slaviša Jeremić, iz Udruženja građana „Praurija“, dodajući da je cilj projekta poromovisanje vrednosti evropskih integracija kod mladih, koji predstavljaju pokretačku snagu svakog društva.

Tokom boravka u Rumuniji majdanpečki srednjoškolci posetili su više škola u Turnu Severinu, rudarskom gradu Motru i još nekoliko mesta, gde su se upozanali sa oblicima njihove nastave. Kako kažu posebno im je bilo zanimljivo izvođenje nastave iz pojedinih predmeta, hemije na primer, za šta su kabineti i opremljeni svim neophodnimučilima za razne oglede.

Ipak, ono što je na njih ostavilo najsnažniji utisak, kažu, je gostoljubivost njihovih mladih rumunskih prijatelja, među kojima ima i starih znanaca, s obzirom da su neki od njih prošle godine bili u poseti Majdanpeku.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *