Majdanpečkom Domu zdravlja nedostaju lekari

Osim u Opštoj bolnici, problem nedostatka lekara prisutan je i u Domu zdravlja „Dr Veroljub Cakić“ u Majdanpeku. Umesto pet lekara  koji su napustili ovu zdravstvenu ustanovu primljena su dva nova, tako da su trenutno, uz postojeći kadar, pokrivene obe smene u Službi opšte medicine. Posebno teška situacija je u dečjem dispanzeru, kako u Majdanpeku, tako i u Donjem Milanovcu, gde se povremeno angažuje pedijatar iz Kladova.

MAJDANPEK – Osim u majdanpečkoj Opštoj bolnici, problem nedostatka lekara prisutan je i u Domu zdravlja „Dr Veroljub Cakić“ u Majdanpeku.

Umesto pet lekara koji su napustili ovu zdravstvenu ustanovu primili smo dva nova, tako da  trenutno, uz postojeći kadar, uspevamo da pokrijemo obe smene u Službi opšte medicine. Međutim, zbog nepovoljne starosne strukture uskoro bi moglo da dođe do velikih problema u funkcionisanju rada Doma zdravlja“, kaže dr Dragan Fudulović, direktor ove zdravstvene ustanove.

Prema njegovim rečima, posebno teška situacija je i u Dečijem dispanzeru, kako u Majdanpeku, tako i u Zdravstvenoj stanici u Donjem Milanovcu, gde se periodično angažuje pedijatar iz Kladova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.