Za zapošljavanje u ovoj godini više od 50 miliona dinara

Na narednoj sednici Skupštine Grada Bora jedna od tačaka biće i predlog Lokalnog akcionog plana zapošljavanja. U ovoj godini iz budžeta Grada Bora biće izdvojeno više para, a najveći broj novozaposlenih angažovano na javnim radovima

BOR – Predlogom Lokalnog akcionog plana zapošljavanja Grada Bora, u ovoj godini iz gradskog budžeta biće izdvojeno  blizu 53 miliona dinara, a kroz četiri mere angažovano više od 250 osoba. U cilju pomoći javnom sektoru najviše na javnim radovima 152, stručnoj praksi 42, u okviru samozapošljavanja 26 osoba i novog zapošljavanju 33.

„Ova poslednja mera je namenjena ženama, po 300 hiljada dinara dobiće firme koje žele da uposle žene. Javni radovi za niskokvalifikovanu radnu snagu i one koji su ostali bez posla. Javni radovi će trajati dva puta po četiri meseca, prvi počinje od prvog marta„, kaže Dobrica Đurić, predsednik Lokalnog saveta za zapošljavanje.

Na evidenciji Nacionalne službe zapošljavanja u Boru je je dve hiljade i 900 stotina nezaposlenih od toga 70 odsto su žene, jer dve rudarske kompanije najviše traže mušku radnu snagu. Očekuje se da će ovaj problem biti delimično rešen  otvaranjem Kapitol parka i evropskog vrtića.

U Boru je godinama problem veliki broj nezaposlenih nekvalifikovanih radnika. Na evidenciji borske filijale ih je više od hiljadu. Njima su, pre svega, namenjeni javni radovi, a konstantno im se nude prekvalifikacije i dokvalifikacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.