MAJDANPEK- Na inicijativu građana i uz finansijsku podršku lokalne samouprave, ulice Nikole Tesle i Nušićeva u Majdanpeku, ovih dana, dobile su novi, lepši izgled. Zahvaljujući veštim rukama dvoje mladih umetnika iz Beograda, Sanje Pavlović i Dušana Petrovića, rođenog Majdanpečanina, na fasadama dve zgrade u pomenutim ulicama oslikani su murali Nikole Tesle i Branislava Nušića, vernih likova i u impozantnoj veličini.

“Nisam se nijednog trenutka dvoumio kada me je Predrag Brandušanović, čija je ovo ideja bila pozvao da radim u Majdanpeku. Naprotiv, zaista je zadovoljstvo biti u prilici da na ovakav način, ostavite umetnički trag u svom rodnom gradu”, kaže Dušan Petrović, rođeni Majdanpečanin, inače, grafički dizajner po struci. Petrović se dugi niz godina bavi oslikavanjem murala i upravo njegova dela krase i neke od ulica Beograda, Barselone, Minhena.

“Oba murala radili smo tokom noćnih sati, delom zbog jasnije definisane slike sa projektora, a delom zbog manje gužve, jer razumljivo je da je ljudima interesantno to što radimo, pa tako ni pitanja, s tim u vezi, nisu retka“, dodaje Sanja Pavlović, takođe, autor murala.

Prolaznici, a posebno stanari zgrada koje krase dva lepa murala, ne kriju zadovoljstvo, kao ni zahvalnost onima koji su na ovaj način ulepšali Majdanpek.

Ideja je da se oslika još nekoliko fasada i ukoliko ta ideja zaživi Majdanpek bi uskoro mogao da postane grad murala.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.