Obnova infrastrukture Elektroprivrede Srbije u Majdanpeku i Donjem Milanovcu

0

MAJDANPEK, DONJI MILANOVAC- Milorad Grčić, vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća Elektroprivreda Srbije, sa saradnicima, boravio je danas u poseti opštini Majdanpek, na čijem području je u rekonstrukciju niskonaponske mreže, kroz pet najznačajnijih projekata, uloženo oko 17 miliona dinara.

“Elektroprivreda Srbije  pokušava minulih godina da uradi sve što decenijama nije rađeno, zbog čega se izdvajaju ogromna sredstva, u proizvodne i u distributivne pogone”, rekao je Milorad Grčić, vršilac dužnosti direktora JP EPS.

“Konkretno, što se  opštine Majdanpek tiče, u poslednjih godinu i po ili dve uloženo je mnogo u sanaciju postojećih i izgradnju novih trafo stanica, kao i  u rekonstrukciju niskonaponske mreže”, dodao je Grčić.

Predsednik Opštine Majdanpek Dejan Vagner je sa čelnicima Elektroprivrede Srbije precizirao kratkoročne i dugoročne poslove, tako da će, već ovih dana, početi sanacija dela niskonaponske mreže od Debelog Luga do Železničke stanice i na potezu Miroča, a jedan od prioritetnijih poslova jeste i stabilizacija napajanja u pojedinim naseljima opštine, posebno na području Rudne Glave, gde je ovaj problem najizraženiji.

U pratnji svojih domaćina, čelnici Elektroprivrede Srbije obišli su danas Rudnu Glavu i rekonstruisanu trafo stanicu “Donji Milanovac”, koja je uvedena u sistem daljinskog nadzora i upravljanja, a u koju je investirano dodatnih 30 miliona dinara.

Obilazak opštine Majdanpek završen je na arheološkom lokalitetu “Lepenski vir”, gde su najavljeni poslovi u  unapređenju distributivne mreže, uključujući izgradnju trafo stanice u blizini lokaliteta, što će predstavljati osnovu za razvoj privrede i turizma.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *