MAJDANPEK – Pospešivanje školskog sporta je imperativ svih onih koji se bave decom i sportom. To je nešto na čemu insistira Sportski savez Republike Srbije, ali i lokalna samouprava u Majdanpeku, koja je upravo za aktivnosti Saveza za školski sport u ovoj godini izdvojila značajna sredstva, preko dva miliona  dinara.

Nakon duže pauze, uslovljene pandemijom korone, u Majdanpeku je održano prvo takmičenje, u organizaciji Saveza za školski sport opštine Majdanpek, a u okviru redovnih školskih takmičenja, na nivou Srbije.

Poštujući epidemiološke mere u Savezu odlučili smo da se za početak takmičenja odvijaju u svakoj školi ponaosob, kako bi se kasnije, kad epidemiološki uslovi to budu dozvolili, prešlo na opštinski nivo i dalje”, kaže Jelena Buljubaša, iz Saveza za školski sport opštine Majdanpek.

Iz Saveza, takođe, za ovo proleće i leto, osim Malih olimpisjkih igara  i drugih sportskih takmičenja na nivou škola, najavljuju i organizaciju gradske rolerijade, trke trotineta i drugih  manifestacija koje su, pre korone, okupljale upravo najmlađe takmičare, što i jeste osnovni cilj ove organizacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *