Manjak radnika rešavaju preraspodelom na druge poslove

0

BOR-U Javno komunalnom preduzeću „Treći oktobar“ u Boru  su ovih dana odlučili su da redukuju broj radnika koji održavaju higijenu u zgradama i preraspodele ih na druge poslove. Prebacivanje radnika sa komercijalnih na ugovorene poslove je mera koju je preduzelo ovo preduzeće zbog smanjivanja broja zaposlenih usled racionalizacije predviđene zakonom, ali i prirodnog odliva. Za tri godine ovo preduzeće je ostalo bez 26 radnika, a u isto vreme na snazi je i mera zabrane zapošljavanja koja će se primenjivati i u narednoj godini.

Možda se i druga javna preduzeća suočavaju sa ovim problemom, ali kod nas je izraženiji jer se bavimosamo uslužnim delatnostima za našeg osnivača Grad Bor, ali i ostala lica. Svaki nedostatak ili manjak ljudstva direktno utiče na kvalitet naših usluga“, rekao je Dalibor Orsovanović, direktor JKP „3.oktobar u Boru.

Zaposleni na javnim radovima su kratkotrajno rešenje, zato su u ovom javnom preduzeću odlučili na preraspodelu radnika.

To znači da smo ovih dana morali da raskinemo više desetina komercijalnih ugovora sa predstavnicima skupština stanara. Nama je proritet da ugovorene poslove zadržimo, to nam je obaveza. Komercijalni poslovi jesu bitni, ali su manje prioritetni, dodao je Orsovanović.

S obzirom na postojeću situaciju i ugovorene poslove Javnom komunalnom preduzeću Treći oktobar u Boru neophodno je oko 200. radnika.To znači da im trenutno nedostaje petnasetak zaposlenih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *