Manji dug Samačkog hotela za električnu energiju

BOR – Problem nagomilanih dugovanja za električnu energiju i grejanje, stanari borskog Samačkog hotela imaju više od jedne decenije. Gomilanje duga počelo je 2000. godine, naredne je on dostigao dva miliona dinara, 2002. godine šest i od tada se samo povećavao. Sredinom prošle godine ukupan dug za komunalne usluge, vodu i grejanje i električnu energiju bio je 66 miliona dinara. U nekoliko navrata stanari u 474 sobe, koliko ima i Samačkom smeštaju, ostajali su po nekoliko dana bez struje, jer je zbog duga Elektro distribucija prekidala isporuku energije. Jedan od problema je i to što se utrošena električna energija u prve dve kule Samačkog smeštaja obračunava ukupno za sve stanare, jer nema posebnih brojila u sobama, pa je nemoguće isključiti samo one koji nisu izmirili računa, a na dug se stalno obračunava kamata. Na poslednjoj sednici Skupštine opštine Bor doskorašnji direktor Samačkog hotela, sada predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić, odgovarajući na odborničko pitanje, govorio je o tome kolika su sada dugovanja.

„Dug za električnu energiju iznosi 200.000 dinara, uz potpisan reprogram duga koji se redovno izmiruje, dok se Javno komunalnom preduzeću „Toplana“ za usluge grejanja duguje 40 miliona dinara. U trenutku kada sam imenovan za direktora dug za električnu energiju iznosio je 11 miliona dinara, a za grejanje 38 miliona, koji je zbog obračunatih kamata stigao do 40 miliona dinara, a tekuće obaveze su redovno izmirivane“, rekao je Aleksandar Milikić, predsednik Opštine Bor

U Samačkom smeštaju trenutno živi oko 800 stanara. Iako je ukupan dug manji, ipak ostaje pitanje na koji način će problem preostalog duga, eventualnog otkupa soba i uređenja objekta u narednom periodu biti rešen.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.