Martinović: Vratiti rudarstvo u zakonske okvire

0

BOR – Dogovorom države, ali i lokalne vlasti, sa stranim kompanijama koje koriste povlašćeni položaj, narušena je ekologija, tima i zdravlje stanovništva, rečeno je na konferenciji za novinare stranke „Dosta je bilo – Suverenisti“.

Prema rečima Ljiljane Martinović, kandidata za odbornika ove političke opcije, oni će se zalagati za vraćanje rudarstva u zakonske okvire, zaustavljanje nekontrolisane eksploatacije i širenja kopova koje šteti stanovništvu Bora i okoline, narušavanjem ekoloških standarda, gde spada i izmeštanje Kriveljske reke koje do sada ni jednom odlukom ili rešenjem nadležnih ministarstava nije dozvoljeno.

„Rudna renta ni približno ne donosi prihod koji bi mogli da imamo od razvoja poljoprivrede i turizma, a koji su rudarskim aktivnostima potpuno uništeni.“ – naglasila je Ljiljana Martinović.

Ova politička opcija će nastaviti da se zalaže za jačanje višestranačja u Srbiji i da će insistirati na sprovođenju dvadeset tačaka koje ima u programu o načinu na koji se vodi država.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *