Uspešan vikend za karatiste, džudiste, kuglaše, stonotenisere i strelce

BOR – Takmičari Karate kluba Bor osvojili su jednu zlatnu, jednu srebrnu i osam bronzanih medalja na državnom prvenstvu za mlađe kategorije koje je tokom vikenda održano u Smederevu. Državni prvak u borbama do 37 kilograma postao je Alen Sejdija. Srebrnu i bronzanu medalju u katama osvojila je Marta Miletić, dve bronzane medalje osvojio je Uroš Radivojević, a na treće mesto plasirali su se i Sara Matejić, Lazar Milić, Veljko Živanović, Mihajlo Kagadejev i Andrija Stanković.

Džudo klub Bor je proteklog vikenda nastupao na međunarodnom turniru “Nenad Cvetković-Cvele” u Nišu. U konkurenciji više od 300 takmičara iz 4 zemlje, džudo klub Bor je osvojio ukupno 8 medalja, 5 zlatnih i 3 bronzane. Zlatne medalje osvojili su Katarina Nešić, Veljko Stanković, Strahinja Ristić, Teodor Luka Nikolić i Stefan Petrovski, a na treće mesto plasirali su se Jovan Vojnović, Veljko Pavlov i Nemanja Canjević. U ukupnom plasmanu od 35 klubova Džudo klub Bor zauzeo je šesto mesto.

Mlađi junior streljačkog kluba Metalac Mladen Mišković plasirao se na treće mesto u trećem kolu Kupa Srbije u Smederevu sa 580 krugova. Ovim rezultatom osigurao je mesto među deset najboljih strelaca u ukupnom plasmanu i plasirao se na finale Kupa Srbije koje se održava predstojećeg vikenda.

Kuglaši borskog Bakra pobedili su u poslednjem kolu Srpske lige Smederevo 3262:3227 oborenih čunjeva. Igrači utakmice bili su Goran Tasić i Jovica Veličković sa po 561-nim oborenim čunjem. Bakar je takmičenje ove sezone završio na drugom mestu.

Ekipe Stonoreniskog kluba Bor uspešno su započele prolećni deo takmičenja. Ekipa Bor 1 je u prvom meču kvalitetne lige A2 pobedila gradskog rivala ekipu Koppera 4:2, a u drugom meču Šumatovac iz Aleksinca i time stekla velike šanse da od jeseni pređe u viši rang takmičenja. Ekipa Bor 2 je gostovala u Vladičinom Hanu u okviru regionalne lige stonoteniskog Saveza Centralne Srbije A1 i savladala Belo polje 4:2 i Caribrod 4:0. i preuzela  prvo mesto na tabeli.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.