Matematikom počelo probno polaganje male mature

BOR – Polaganjem testa iz matematike u svim osnovnim školama u Srbiji počelo je probno polaganje male mature. Učenici osmog razreda drugog dana od 9 sati polagaće test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, a od 11 sati i 30 minuta kombinovani test. Simulacija ispita temeljno je pripremljena i realizova tako da za završno polaganje svi budu potpuno spremni.
Rezultat probnog testa ne ulazi u ocenu, već će đacima i nastavnicima poslužiti da utvrde nivo znanja, kao i da se upoznaju sa procedurom polaganja. Učenici su kako ističu spremni i sada za probno polaganje, a najviše ih ipak brine kombinovani test.
Mala matura biće održana 15, 16. i 17. juna, najavljeno je iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Prvog dana učenici osmog razreda polagaće test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, drugog dana iz matematike, dok će 17. juna rešavati kombinovani test. Ove godine promenjen je i sistem bodovanja za upis u srednje škole, pa će uspeh iz osnovne vredeti 70 bodova, dok će mala matura nositi 30 – po 10 poena sa svakog od tri testa.

[iframe src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2ntdhn“ width=“600″ height=“450″ frameborder=“0″ allowfullscreen=“allowfullscreen“ ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.