Mere prevencije u školama zbog korona virusa

BOR – Zbog novonastale situacije u vezi sa korona virusom Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uputilo je posebne preporuke direktorima osnovnih i srednjih škola.

Sve škole su dobile dopis od ministra u kome se skreće pažnja na preventivne mere, što su škole i inače zakonski dužne da sprovode. U dopisu se navode sve mere koje doprinose održavanju higijene učenika, zaposlenih i svih prostorija u kojima borave učenici i zaposleni – učionica, hodnika, toaleta, sala, školskog dvorišta. Škole treba da budu opremljenje sredstvima za održavanje higijene, što je u borskim školama ispošptovano„, kaže Radiša Petković koordinator rada borskih Osnovnih škola.

Učenicima se takođe savetuje da ne razmenjuju hranu i ne koriste iste flašice za vodu, a da se upotrebljene papirne maramice i ubrusi redovno odlažu u korpe za otpatke.

Takođe, Ministarstvo preporučuje roditeljima i učenicima da se odlože proslave i manifestacije. Sve aktivnosti koje organizuju škole na dalje će biti u skladu sa daljim uputstvima nadležnog ministarstva, naglasio je Petković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *