Mere u cilju smanjenja saobraćajnih nezgoda

0

BOR-Na tribini „Bezbednost mladih u saobraćaju“ održanoj u Domu omladine u Boru, povodom Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, promovisan je projekat  Sigurne staze i putanje za učenike borskih osnovnih i srednjih škola. U projektu su date konkretne mere, predlozi i rešenja u cilju što bezbednijeg saobraćaja.

Došli smo do podatakada deo signalizacije nije postavljen kako bi trebalo, da Bor još uvek nema strategiju za bezbednost saobraćaja i za smnjenje saobraćajnih nezgoda i da je ovo prva studija takvog tipa u Boru“, rekao je Igor Velić, master inženjer saobraćaja.

U Boru je u saobraćajnim nezgodama od 2017.do 2019.godne 118 mladih zadobilo lake telesne povrede, dvadesetak teže. Takođe,od 2014 do 2018.godine dogodilo se 675 nezgoda u kojima je život izgubilo  16 lica. U Srbiji je u poslednjih 35 godina smrtno stradalo više od 40.000 ljudi, nestao je grad veličine Bora.

Iz tih razloga potrebno je održavati edukativna predavanja, obilaziti osnovni i srednje škole, donositi strategije i raditi projekte“, dodao je Igor Velić.

 Projekat „Sigurne staze i putanje za učenike borskih osnovnih i srednjih škola“ izradili su Igor Velić i Geografski informacioni sistemi Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *