Mihajlović: Radovi na Starici su opravdani

MAJDANPEK – Povodom navoda pojedinih stanovnika Majdanpeka da kompanija Ziđin planira rušenje Starice i ometanja redovnih rudarskih aktivnosti na Severnom reviru, ovaj deo površinskog kopa danas je obišla Zorana Mihajlović, ministarka rudarstva i energetike, koja je tom prilikom još jednom podvukla da je reč isključivo o sanaciji dela Starice radi bezbednosti, kako radnika rudnika, tako i građana.

Danas sam ovde, pre svega, zbog priča koje unose nespokoj i zabrinutost kod građana Majdanpeka, za šta nema razloga. Sanacija naprsle stenske mase u delu Starice je nešto što se mora uraditi. Ono što je sigurno jeste da kompanija Ziđin sve rudarske aktivnosti, pa i pomenutu sanaciju radi po nalogu struke i uz sve neophodne dozovole“, rekla je, između ostalog, ministarka Mihajlović, koja je napomenula da je rudarska inspekcija stalno prisutna na terenu i da je samo u protekle dve godine, u Ziđinu urađeno 50 inspekcijskih nadzora.

Pre obraćanja novinarima, Zorana Mihajlović je gotovo sat vremena provela u razgovoru sa grupom građana Majdanpeka i narodnim poslanikom Aleksandrom Jovanovićem – Ćutom koji su još jednom izrazili sumnju da je reč samo o sanaciji Starice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.