Više od polovine kuća u Metovnici priključeno na gradski vodovod

0

BOR – U Gradskoj upravi u Boru potpisivan je ugovor između kompanije Ziđin Mining i JКP “Vodovod” Bor za priključenje sela Metovnica na vodovodnu mrežu. U ime kineske kompanije ugovor je potpisao Gan Jangang, Grada Bora pomoćnik gradonačelnika Nikola Marić i Vodovoda direktor Goran Pavić.

Projekat izgradnje vodovoda u Metovnici je veoma značajan za 400 domaćinstava i meštane ovog borskog sela. Kompanija Srbija Ziđin Majning je u ovaj projekat, do sada uložila milion evra i nastavlja da pomaže meštanima finansirajući 25 kubika vode mesečno po domaćinstvu, za oko 240 priključenih kuća, a potom i za preostale kako se budu priključivali na mrežu i to u narednih pet godina”, najavio je Li Heping, generalni direktor kompanije “Serbia Zijin Mining”.

Potpisivanju ugovora, između ostalih prisustvovali su načelnik Borskog upravnog okruga Vladimir Stanković i potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović koja je izrazila veliko zadovoljstvo što je potpisan ugovor o priključenju Metovnice na centralni vodovod.

Na ovaj način kineska kompanija je još jednom povrdila svoju društvenu odgovornost, jer ne smemo zaboraviti da je ona u prethodnim godinama u slične razvojne projekte na ovom području uložila oko 200 miliona dinara”, istakla je Mihajlović.

Nadležni u kompaniji Ziđin Majning su najavili da će nastaviti pomoganje lokalnoj zajednici u cilju zajedničkog prosperiteta i najavili ulaganja u nove razvojne projekte.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *