Mini mlekara „ Zapis Homolja“

OŠTRELJ, BOR – Vlaški sir u vinu i beli sir, sir za grilovanje, domaće kiselo mleko i jogurt su proizvodi mini mlekare „ Zapis Homolja“ u Oštrelju. Iako radi tek godinu dana iz njenih proizvodnih pogona za potrebe Hotela „Ramonda“ na Rtnju i „Sunce“ u Sokobanji se, za sada mesečno isporuči 130 kg robe po svakom proizvodu pojedinačno. Ova mini mlekara uspostavila je saradnju sa zadrugom „Darovi Rtnja“ u Boljevcu, čime je olakšan plasman ovih proizvoda na tržištu.

Ovo je naš porodični posao. Otac je otvorio farmu 2006. godine. U srednjoj školi sam se opredelio za ovo zanimanje i upisao Mlekarsku školu kako bi upotpunio znanje i unapredio posao“, rekao je Stefan Simonović, vlasnik mlekare „ Zapis Homolja“.

Mini mlekaru porodice Simonović u Oštrelju obišao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Namera nam je da otvorimo Prodajnu zadrugu u sklopu Turističke organizacije gde će se domaći proizvodi autentični za Bor i okolinu plasirati na lokalno i na tržište Srbije. Na taj način bi smo značajno pomogli našim poljoprivrednim proizvođačima„, istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Osim mini mlekare u vlasništvu gazdinstva Simonović je i farma mlečnih krava. U skladu sa višedecenijskom saradnjom sa preduzećem „Imlek“ u Zaječaru, ovom prerađivaču svakodnevno isporučuju oko 200 litara svežeg mleka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *