Završen dvogodišnji EUBID projekat u Majdanpeku

MAJDANPEK – Majdanpečki Biznis inkubator bio je jedan od učesnika EUBID projekta podrške postojećim i novoosnovanim profesionalnim inkubatorima, koji su finansirali Evropska komisija i Ministarstvo privrede Republike Srbije, a koji je za cilj imao, pre svega, obuku mladih, budućih preduzetnika.

Projekat je trajao dve godine i zvanično je zaokružen sastankom predstavnika EUBID-a i lokalne samouprave, na kojem je razgovarano o daljim oblicima podrške Biznis inkubatoru.

Podrška lokalne samouprave je od velike važnosti i naše aktivnosti u narednom periodu biće usmerene upravo na organizaciju IT obuka, za koje vlada najveće interesovanjem od osnovnoškolskog do školskog uzrasta“, kaže Slavko Ilić, v.d. direktora Biznis inkubatora u Majdanpeku.

Epidemija korone je pokazala koliko je i u ovakvim uslovima lako poslovati sa celim svetom, uz pomoć savremenih tehnologija“, naglasio je Nemanja Petrović, konsultant na EUBID projektu, koji je istakao važnost profesionalnih inkubatora upravo u pripremi mladih ljudi za novo tržište i nove oblike poslovanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *