Ministar prosvete posetio Mašinsko elektrotehničku školu u Boru

0

BOR – Ministar za nauku, prosvetu i tehnološki razvoj Branko Ružić, sa pomoćnicima posetio je Mašinsko elektrotehničku školu u Boru. U prisustvu predstavnika Grada Bora, Ružić je sa rukovodstvom ove škole razgovarao o mogućnostima primene dualnog obrazovanja u ovoj ustanovi, kao i o konkretnim vidovima pomoći, pre svega kada je reč o osavremenjavanju mašina i aparata koje učenici koriste u praktičnoj nastavi.

Mašinska škola u Boru, je prema njegovim rečima jedna od reprezentativnih u borskom okrugu i kada je reč o broju učenika i kada je reč o obrazovnim profilima i mogućnostima koje pruža za obrazovanje.

Kada je reč o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji i broju škola u Srbiji, posebno srednjih koje primenjuju kombinovanu nastavu, Ružić je naglasio da je blagi optimista nakon poslednjeg redovnog sastanka sa predstavnicima školskih uprava, istakavši da se broj odeljenja i škola koje ponovo prelaze u sistem redovne nastave blago povećava u odnosu na prethodne sedmice.

Ministar Ružić je još jednom apelovao na sve da se u što većem broju vakcinišu jer je to, kako je napomenuo, jedini način da se pobedi virus i da je imunizacija pitanje lične, ali i opšte odgovornosti.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *