Na Tehničkom fakultetu obeležen početak školske godine i 60 godina postojanja

0

BOR- Na Tehničkom fakultetu u Boru, povodom početka nove školske godine,  organizovana je manifestacija Open day 2021 na kojoj su podeljene diplome svršenim studentima i indeksi brucošima. Ove godine upisan je manji broj studenata, a diplomiralo je više od 60 akademskih građana.

Nakon podele diploma i indeksa, u Bioskopu “Zvezda” održana je svečana akademija povodom 60 godina rada Tehničkog fakulteta. Tokom višedecenijskog postojanja, ova visokoškolska ustanova može se pohvaliti velikim brojem kvalitetnih generacija inženjera.

Oni  su razvijali Bor i rudarstvo ne samo na ovim prostorima već su uticali na razvoj čitave Srbije i mnogih zemalja u svetu”, rekao je Branko Ružić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ovo Ministarstvo ulaže napore za ostvarivanje interesa svih visokoškolskih ustanova i uvek je otvoreno za zajednički rad, dijalog i pronalaženje potrebnih rešenja, negujući timski rad.

Poseban uspeh želimo da postignemo u domenu naučno istraživačkih radova, kojim su obuhvaćena razvojna primenjena ispitivanja, a rezultat toga su brojni radovi u inostranstvu. Za ministarstvo je veoma važno da u okviru izdavačke delatnosti izdaje i dva međunarodna časopisa”, dodao je ministar Ružić.

Fakultet je izgradio autoritet koji ga čini značajnim faktorom i ujedno obavezuju da sa vizijom nastupa u projekciji planova i aktivnosti, naglasila je Nada Štrbac, dekan Tehničkog fakulteta.

Naš fakultet je jedina državna visokoškolska institucija u istočnoj Srbiji, a za šest decenija omogućio je savremenu edukaciju mladih, u čemu je imao podršku Univerziteta u Beogradu i Rudarsko topioničarskog basena Bor”, rekla je Nada Štrbac, dekan Tehičkog fakulteta u Boru.

Na prigodnoj svečanosti povodom značajnog jubileja, dekan Tehničkog fakulteta Nada Strbac ministru Branku Ružiću uručila je zahvalnicu za značajan doprinos u razvoju Tehničkog fakulteta.

U kulturno umetničkom delu programa učestvovala je etno grupa “Đurđevak” iz Bora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *