Ministarstvo podržalo projekat brige o porodici u Boru

Patronažna služba Doma zdravlja u Boru, trebalo bi na osnovu projekta koji se finansira iz sredstava Ministarstva za brigu o porodici i Grada bora da uskoro dobije novo vozilo. Na osnovu ovog projekta, uskoro bi u školi roditeljstva trebalo da učešće uzmu i stručnjaci iz cele Srbije.

BOR – Ministarstvo za brigu o porodici i deci odobrilo je Gradu Boru sredstva za projekat iz oblasti brige o porodici, koji podrazumeva nabavku novog vozila za patronažnu službu Doma zdravlja u Boru i uključivanje stručnjaka iz drugih gradova koji će učestvovati u radu u školi roditeljstva koja je pokrenuta početkom godine.

Borska patronažna služba za sada ima jedno vozilo, a dobijanjem još jednog omogućiće se odlazak i na teže pristupačne delove u seoskim mesnim zajednicama, kao i brži i lakši rad ove službe.

Ukupna vrednost projekta je 4 miliona i 200 hiljada dinara, od kojih su sredstva dobijena iz ministarstva 60 odsto, dok Grad Bor učestvuje sa preostalih 40 odsto. Na javnom pozivu ministarstva prošlo je više od 50 projekata, a grad Bor je rangiran na sedmom mestu. Realizacija kompletnog projekta planirana je do kraja godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.