Ministarstvo privrede pomaže preduzetništvu 

SRBIJA,BOR – Ministarstvo privrede Srbije raspisalo je javni poziv za podnošenje zahteva za dodelu bespovratnih sredstava za realizaciju programa podrške razvoju preduzetništva. Za ove namene iz Republičkog budžeta izdvojene su dve milijarde dinara, od toga 100 miliona za razvoj preduzetništva kod žena. Sredstva su namenjena kao finansijska podrška novoosnovanim preduzećima, mikro i malim privrednim društvima koja su registrovana kod Agencije za privedne registre, najmanje pet godina od podnošenja.

„Jedan od uslova je da je zakonski zastupnik i vlasnik žena, a u slučaju da ih ima više, uslov je da većinski udeo pripada ženama starosti do 30 godina“, rekla je Bobana Gramić, direktor Turističke organizacije u Boru.

Poslednjih godina seoski turizam postaje sve aktulniji i upravo su žene u većini slučajeva nosioci razvoja ove vrste delatnosti. Mogućnost da konkurišu za program podrške razvoja preduzetništva za njih je veoma značajna i zbog ostalih povoljnih uslova.

Ova bespovratna sredstva ne mogu se koristiti u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji, pri organizovanju igara na sreću, trgovinskoj i velikom broju drugih delatnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *