Mobilna ambulanta za sterilizaciju i kastraciju pasa lutlica dobila sve dozvole

0

BOR – Postupak registracija specijalizovanog vozila za sterilizaciju, kastraciju i čipovanje napuštenih pasa, koje je Grad Bor i Javno komunalno preduzeće „3. oktobar“ dobilo kao donaciju od nemačke fondacije ETN, je završen i ono će od naredne nedelje biti na terenu, prvenstveno u seoskim mesnim zajednicama.

Kako je rečeno na sastanku predstavnika lokalne samouprave, udruženja za zaštitu životinja, veterinarskih službi i inspekcije, koji je tim povodom održan u Skupštini grada, seoske mesne zajednice su najveća žarišta pojave napuštenih pasa, pa će se zbog toga sterilizacija i kastracija pasa prvenstveno sprovoditi u njima. Prve aktivnosti već su počele u mesnoj zajednici Brestovac, a nakon toga će se nastaviti zapadno od Bora, prema naseljima Banjsko Polje i Borsko jezero.

Ovakav tip vozila prvi put je registrovan u Srbiji, a projekat smanjenja broja napuštenih pasa, koji će biti sproveden u narednom periodu na teritoriji Grada Bora prvi je ovakvog tipa na Balkanu, kažu u Javno komunalnom preduzeću „3. oktobar“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *