Počinje rešavanje problema meštana Slatine pored Bora

BOR – Predstavnici Gradske uprave, borske lokalne samouprave i kompanije Ziđin Majning, obišli su sa meštanima Mesne zajednice Slatina, područje koje je ugroženo rudarskim radovima i izgradnjom brane jalovišta.

Od kompanije Ziđin dobijeno je obećanje da će u najkraćem roku početi uređenje seoskih puteva koji su propali zbog prolaza teških mašina ili da će se uraditi alternativni putevi, kako bi meštani imali pristup imanjima i parcelama koje obređuju.

Drugi problemi koji su se pojavili zbog klizišta ispod brane jalovišta i zatrpavanja potoka, zbog čega je formirano malo jezero koje je uništilo okolno zemljište, čime je ruinirano zemljište koje nije otkupljeno, biće, kako je najavljeno, rešeno eksproprijacijom ovog zemljišta.

Problem je i dalje cena zemljišta za koju je vlasnicima ponuđena znatno niža cena od one koju je definisala poreska uprava i država. O tome će se dalje razgovarati na sastanku radne grupe koju je formirao Grad Bor, meštana Slatine i predstavnika kompanije Ziđin Majning naredne nedelje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.